Спалювання сухої трави може призвести до трагедії

Спалювання сухої трави може призвести до трагедії
У зв’язку із настанням весняного періоду на нашій території склалася загроза винекнення лісових пожеж пов’язаних із спалюванням сухої трави.
Здебільшого загоряння сухої трави виникає через людський фактор. Для виникнення таких пожеж достатньо необережно кинутого маленького недопалку чи сірника. В безвітряну погоду вогонь може розповсюджуватися зі швидкістю до 4-х км за годину, а у вітряну – до 30 км; висота полум’я досягає 2-х метрів. Проте найбільшу небезпеку несе пожежа, яка розповсюджується при сильному вітрі з різкими змінами напрямку та швидкості. Як правило, територія таких пожеж протягом 15-30 хвилин збільшується в 2-3 рази. Тож для запобігання виникнення загоряння сухої трави потрібно пам’ятати правила пожежної безпеки.
Пожежна ситуація в лісах та навколо них багато в чому залежить від культури поведінки на території лісових насаджень. Саме тому Лісівники ДП “Новгород-Сіверський лісгосп” переконливо просять Вас будьте пильними, неухильно дотримуйтесь правил пожежної безпеки в лісі , адже охорона його від пожеж – це обов`язок кожного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *