Підводячи підсумки господарсько-фінансової діяльності

Підводячи підсумки господарсько-фінансової діяльності ДП «Новгород-Сіверське лісове господарство”

ДП «Новгород-Сіверське лісове господарство» продовжує утримувати стабільні позиції за основними фінансово-господарськими показниками діяльності. Про це свідчать результати роботи за 2020 рік. У непростих умовах нестабільного ринку деревини, що призвело до недоотримання надходжень, лісогосподарське підприємство стовідсотково виконує основні покладені державою обов’язки з відтворення, збереження та охорони лісів, нарощують обсяги переробки, сплачують необхідні платежі до бюджетів усіх рівнів.
Новгород-Сіверський лісгосп веде лісове господарство на основі науково-обґрунтованих матеріалів лісовпорядкування. Раціонально використовуючи лісові ресурси забезпечує лісовідновлення, охорону лісу від пожеж, лісопорушень, шкідників та хвороб лісу. Незважаючи на труднощі, які переживає галузь, підприємство завершило рік з хорошими економічними показниками. В 2020 році заготовлено 77,8 тис.кбм ліквідної деревини. Обсяг реалізації продукції у звітному році становить 71,6 млн.грн. Середньомісячна зарплата працівників – 9089,44 грн.
Протягом 2020 року державним підприємством сплачено до державного та місцевих бюджетів 33472,3 тис.грн в тому числі єдиного соціального внеску 6563,2 тис.грн, місцевим громадам сплачено 444 тис.грн податку за лісові землі. Недоїмка перед бюджетом та заборгованості із сплати єдиного соціального внеску на підприємстві відсутні. Лісгосп також і немає заборгованості із виплати заробітної плати. З одного кубометра заготовленої деревини підприємством сплачено 430,33 грн. податків, зборів та обов’язкових платежів до бюджету усіх рівнів. Загалом 46,8% від загального доходу Новгород-Сіверський лісгосп віддав державі у вигляді податків та обов’язкових платежів. Такий високий показник оподаткування створює значне фінансове навантаження, не дає можливості підприємству розвиватися, оновлювати техніку, конкурувати з іншими підприємствами. Проте лісівники Новгород-Сіверського лісгоспу справляються з цими труднощами та вчасно проводять розрахунки із бюджетом.
В минулому році підприємством рубками головного користування заготовлено 50,5 тис.кбм., ліквідної деревини. За використання лісових ресурсів до державного бюджету перераховано 7187,3 тис.грн. рентної плати та до місцевого бюджету 6098,7 тис.грн.
Заготовлена лісопродукція реалізується на внутрішньому ринку через аукціонні торги. На підприємстві функціонує електронний облік деревини. Відповідно до вимог Уряду вся деревина маркується і вивозиться виключно з бирками.
Протягом 2020 року рубки формування і оздоровлення лісів проведені на площі 936 га, в тому числі догляд за молодняками – 160 га, вибіркові санітарні рубки на площі 673 га. З метою попередження пожеж протягом року влаштовано 356 км мінералізованих смуг та проведено 537 км доглядів за існуючими мінсмугами. Лісовідновлення в 2020 році проведено на площі 122,1 га. Догляди за лісовими культурами проведено на площі 673,3 га. Державною лісовою охороною проводиться організація та пропаганда охорони лісу, ведеться нагляд за появою шкідників та хвороб лісу. З метою недопущення самовільних рубок лісу та попередження лісових пожеж в лісгоспі постійно проводиться патрулювання лісових масивів державною лісовою охороною та рейдовими бригадами. Працівниками державної лісової охорони проведено 82 рейди. В ході рейдів було виявлено 4 випадки порушень вимог лісового господарства. Сума збитків завданих лісовому господарству становить 5,7 тис.грн.
Минулого року лісгоспом продовжено оновлення основних засобів виробництва та покращення умов праці. Загалом на оновлення техніки та обладнання використано 946,1 тис.грн.
В лісгоспі вже довгий час функціонують два шкільні лісництва на базі Биринської та Дегтярівської НВК. Учні Биринського шкільного лісництва є постійними учасниками та призерами обласних конкурсів серед шкільних лісництв області.
Щороку в лісгоспі проходить Акція «Майбутнє лісу у твоїх руках», яка стала доброю традицією у лісівників та всіх небайдужих хто любить ліс, вболіває за збереження та примноження природи рідного краю. Паралельно з цією Акцією проходять заходи по благоустрою та озелененню.
Для забезпечення потреб лісовідновлення в 2020 році заготовлено 443,1 кг лісового насіння. В розсадниках вирощено 1258,1 тис.шт сіянців та саджанців головних лісоутворюючих порід.
Що стосується взаємодії з громадськістю то підприємство працює прозоро і відкрито. Вся інформація, яка стосується діяльності підприємства розміщується і оновлюється на сайті лісгоспу,.
Лісгосп вдячний всім тим, хто по справжньому любить ліс та цінує працю лісівників і готовий до співпраці, обговорення та вирішення лісівничих питань, які турбують громадськість.
З повагою, директор ДП «Новгород-Сіверський лісгосп»
Сергій ЗАЄЦЬ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *