Догляд за лісовими культурами

Догляд за лісовими культурами

Догляд за лісовими культурами – це сукупність агротехнічних і лісівничих заходів, що застосовуються для поліпшення умов приживлюваності та зростання деревних порід у лісових культурах.
Основна мета – створення сприятливих умов для їх росту і розвитку, скорочення терміну зімкнення і переведення лісових культур у вкриті лісом землі. Догляди сприяють поліпшенню водного режиму, а також режиму живлення і освітлення лісових культур.

Кількість, тривалість та строки доглядів залежать від багатьох умов: лісорослинної зони, типу умов місцезростання, способу обробітку грунту, методів і способів створення лісових культур, погодньо-кліматичних умов і т. ін.
Нашим підприємством проводяться такі види догляду за лісовими культурами як прополювання, догляд за культурами мотокущорізом, трактором МТЗ в агрегаті з культиватором.

На сьогоднішній день підприємством вже розпочато догляди за лісовими культурами. Заплановано їх провести на площі 130 га у першому півріччі та 550 га за рік.
Важливим критерієм оцінки кожного лісівника, керівника держлісгоспу є стан лісових культур. Своєчасний догляд за лісовими культурами – обов’язкова вимога у роботі лісівника.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *