Міжнародний день лісів

Міжнародний день лісів

Традиційно, щороку проводиться Акція «Майбутнє лісу в твоїх руках», яка стартує 21 березня у Всесвітній день лісу.
З нагоди відзначення цього свята лісівники ДП “Новгород-Сіверський лісгосп” провели заходи із доповнення лісових культур, уроки знань в школах району для виховання у підростаючого покоління шанобливого ставлення до природи, забезпечення зацікавленості у збереженні лісових насаджень та дотримання правил поведінки в лісі.
У доповненні лісових культур прийняли участь учні Задеснянського шкільного лісництва, в.о. Голови Новгород-Сіверської районної державної адміністрації Веремієнко Р.М., начальник районного відділу освіти Біла С.В., головний лісничий ДП “Новгород-Сіверський лісгосп” Сідько В.Г., директор Биринського НВК Плахута Л.П. лісова охорона Задеснянського лісництва та представники ЗМІ.

Метою акції є поширення знань про ліси та їх важливість для існування життя на планеті, виховання у підростаючого покоління шанобливого ставлення до природи, забезпечення зацікавленості у збереженні лісових насаджень, дотримання правил поведінки в лісі, роз’яснення важливості створення лісових насаджень, ознайомлення та надання можливості учнівській молоді, представникам громадськості взяти участь у роботах з лісовідновлення та лісорозведення.
На початку свята учні шкільного лісництва привітали гостей святковим концертом, а потім запрошені гості та учні разом із лісовою охороною, незважаючи на не значні примхи погоди, із задоволенням провели доповнення лісових культур на площі 2,8 га в кварталі 18 Задеснянського лісництва. Після закінчення доповнення лісових культур учасники Акції розвісили синичники для пташок.
ДП “Новгород-Сіверський лісгосп” закликає приймати активну участь в Акції шкільну та студентську молодь, громадські організації, органи влади, засоби масової інформації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *