Реалізувати новорічні ялинки дозволяється тільки з обов’язковим маркуванням

Реалізувати новорічні ялинки дозволяється тільки з обов’язковим маркуванням

До уваги громадян!
Реалізувати новорічні ялинки дозволяється тільки з обов’язковим маркуванням, а саме бирками зі штрих-кодом. Працівники підприємства нагадують, що згідно з Кодексом України про адміністративні правопорушення, незаконна порубка дерев хвойних порід (ст. 65) тягне за собою накладення штрафу на громадян у розмірі від 85 до 170 грн. і на посадових осіб від 119 до 204 грн. Якщо ці правопорушення скоєні особою віком від шістнадцяти до вісімнадцяти років та ця особа не має самостійного заробітку, тоді штраф стягується з батьків або осіб, які їх заміняють (згідно ст. 307 КУпАП).

Одночасно законодавством передбачено ще й стягнення за заподіяну шкоду державі внаслідок самовільної рубки хвойних насаджень громадянами та посадовими особами в розмірі від 454 до 800 грн. за одне дерево. Крім того, передбачена відповідальність за порушення порядку придбання чи збуту об’єктів рослинного світу (новорічних ялинок) без документів, що підтверджують законність їх придбання), що згідно ст. 88-1 КУпАП тягне за собою накладення штрафу від 51 до 255 грн. з конфіскацією об’єктів рослинного світу чи без такої, рішення будуть прийматись відповідними місцевими судами.

Хотілося б застерегти, особливо тих громадян, в яких є потреба транспортування новорічних ялинок, що для цього необхідно мати документи про підтвердження законності їх придбання. Відсутність документів на новорічні ялинки буде розцінюватись як порушення природоохоронного законодавства.

Крім того, якщо ви дізналися про випадки незаконних вирубувань ялин на території державного лісового фонду, або виявили такі випадки чи стали свідками незаконних вирубувань новорічних дерев, телефонуйте на цілодобову “гарячу телефонну лінію”: +380501560995 (Інженер з охорони та захисту лісу Курганський Андрій Леонідович)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *